Zondag 12 september 2021 is in de geschiedenis van het "Ontmoetingscentrum Oostakker" een nieuwe mijlpaal.
Het was moeilijk om ten tijde van Covid-19 een afscheidsfeest te organiseren voor Claudine, samen met familie en haar vriendenkring.  Een extra groep van genodigden vormde de afgevaardigden van de meeste verenigingen uit Oostakker die een regelmatige "klant" zijn in het OCO.

Hierbij een impressie van de viering van die dag.
!                                                               Oostakker 12/09/2021


Beste vrienden
Beste Claudine, Dirk en kinderen


Vandaag nemen we officieel afscheid van onze lieve Claudine. Ze is nu al een tijdje met pensioen en aan het genieten. Gelukkig laten de omstandigheden het vandaag toe om met z’n allen Claudine te vieren. Natuurlijk kan een woordje van de voorzitter niet ontbreken.

Toen we begonnen zijn met het ontmoetingscentrum OOSTAKKER werd het al snel duidelijk dat we nood hadden aan een beheerder van de zaal. Want bij mij thuis werd er al eens gemurmeld ‘moet je terug naar het OCO’.

We hebben toen een oproep gedaan in Oostakker. Een job met een groot flexibiliteit en werk in de late middag. Maar helaas kwam er geen reactie.

Gelukkig hadden Albert, BB en ik al iemand op het oog. Dat was natuurlijk ons Claudine. We stelden haar de vraag of ze zich kandidaat wou stellen. Na een serieus ‘zwaar’ gesprek met de bestuursleden, was het gelukkig snel beslist voor beide partijen.

Claudine werd onze eerste beheerder. Samen maakten we een sprong in het ondiepe. Een nieuwe job en uitdaging voor jou en voor ons een grote steun. Ik moest mijn bed niet meer maken in het OCO, wat was Marleen tevreden.

Waarom was Claudine de perfecte keuze.

Een café dame die jan en alleman kent van Oostakker. Ze is op de hoogte van alle nieuwste roddels. Met Dirk, jouw man naast jouw zijde, kreeg je alle steun die je nodig had. Je was streng, maar correct. De verenigingen en de leveranciers vonden het ook steeds fijn samen te werken met jou.

Voor de jeugddienst was je ons aanspreekfiguur. Je coördineerde alle problemen tussen jeugddienst en het OCO.
Je hebt samen met ons een netwerk opgebouwd waar alle groepen en besturen in verwerkt zitten. Na veel puzzelen hielp je ons een kalender opstellen waar alle partijen tevreden mee waren.

Bij onze events, denk aan onze jaarlijkse nieuwjaarsrecepties, het 10-jarig bestaan van het OCO, de jaarbeurs ‘Oostakker breekt uit’, was jij ook steeds gepassioneerd aan het werk.

Dan heb ik het nog niet gehad over ‘De kuisploeg’. Jij, Claudine en mijn vriend Dirk Decker sorry De Decker.
Steeds konden de mensen op jullie rekenen om de zaal te reinigen na het gebruik ervan, vooral fuiven en ander events.
De fuiven waren toch de grootste uitdaging. Ik zie je nog met Dirk kuisen, waar je zei dat het niet vuil lag, maar het water kwam mij tegemoet.

Bedankt Claudine! Je was voor mij en het bestuur een grote aanwinst doorheen al deze jaren. Daarom willen wij jou met dit feestje bedanken.

Claudine, ik heb de eer en het genoegen om jou dit cadeau te overhandigen. Dit cadeau is een geschenk van alle mensen hier aanwezig, het is nu tijd om volledig van jouw welverdiend pensioen te genieten!

Lieve vrienden en Claudine geniet nog van dit gezellig sa
menzijn deze ochtend.

Maar vooral Claudine bedankt voor alles! 

Getekend
Jean-Paul Callewaert
Integrale bedankingstoespraak van de voorzitter.
We vierden Claudine haar pensioen !
Enkele maanden voordat Claudine in pensioen zou gaan rijpte de idee om haar groots afscheidsfeest aan te bieden. De planning was om de eerste week van juli 2019 een uitgebreide brunch te organiseren. We dachten eraan hierbij ook de meeste verenigingen te betrekken en hen de kans te geven om een duit in het zakje te doen. De respons op de inschrijving was onverwachts. Alles was tot in de puntjes voorbereid. Het feest kon beginnen!

Tot ... het coronavirus onze plannen serieus doorkruiste omdat er in onze zalen geen evenementen meer mochten doorgaan. Deze quarantaine maatregel hield aan tot begin juli 2021. Beetje bij beetje kreeg de bevolking "haar vrijheid" terug. Het bestuur van OCO vzw waagde het een derde datum op de agenda te plaatsen. Het zou zondag 12 september 2021 worden.

En zo gebeurde het ook!
De pre-corona tijd.
Reeds in de vroege morgen waren bestuursleden en partners druk in de weer om de tafels te schikken en van een kleurrijk bloemetje te voorzien.


Zondag 12 september 2021.
Een gespannen voorzitter doorliep in gedachten voor de elfde keer zijn welkomstwoordje en wachtte daarna ongeduldig op de eerste gasten.
Ronny Marino, tevens onze nieuwe beheerder, zorgde voor een zeer gesmaakte muzikale noot.
Aan elke genodigde werd een drankje aangeboden.
Bij het welkomstwoord door de voorzitter zat iedereen op zijn plaats aan tafel (Covid-19).

Af en toe kon een lachje  niet onderdruk worden bij een specifieke anekdote.
Rustig aan- schuiven en je keuze maken uit de diverse heerlijke schotels.

Er was voor iedereen genoeg voorzien om zelf een lekker ontbijt samen te stellen.
Dan kwam het ogenblik dat onze voorzitter zijn dankwoord aan Claudine richtte.
Uiteraard hoorden hier bloemen bij en een geschenkbon, geschonken door de verenigingen en het bestuur van OCO.


De integrale speech van de voorzitter kan je hieronder rustig doornemen.
De speech van de voorzitter.
Claudine dankte in het nawoordje de vele personen die ze mocht ontmoeten tijdens haar loopbaan in het ontmoetingscentrum van Oostakker. Vooral de voorzitter en de verschillende bestuursleden waarmee ze samenwerkte.
Ze wenste de nieuwe beheerder, Ronny, veel succes, zeker nu de drukte na de corona ongetwijfeld zal toenemen.

Een daverend applaus beaamde haar aangrijpende laatste woorden. Sommigen pinkten een traantje weg.
Het nawoord.
Tot slot nog enkele impressie-foto's.
Deze pagina werd laatst gewijzigd op:
ONTMOETINGSCENTRUM
OOSTAKKER
Copyright © 2006 - 2021 : OC Oostakker vzw
Alle rechten voorbehouden.
De webmaster
Welkom op de site van:
Ontmoetingscentrum Oostakker
om