Op zondag 03 september 2017 van 11u00 tot 13u00 vierden we ons 10-jarig bestaan tussen OCO en de kerk. Op deze viering waren de dagelijkse besturen van de meeste verenigingen die de zalen van OCO afhuren aanwezig. Hier geven we een impressie van de viering van de dag.

Beste vrienden,

Vandaag vieren we ons 10-jarig bestaan.

Iedereen zal het zich misschien nog herinneren wanneer 13 jaar geleden onze parochiale kring verkocht werd aan de Stad Gent en het beheer ervan toegekend werd aan de jeugddienst. Verschillende vergaderingen werden georganiseerd onder leiding van Barbara van de dienst jeugd. Uiteindelijk werd een werkgroep samengesteld. Ik herinner me dat we met zo’n 30 personen waren. Die werkgroep koos ervoor om een bestuur op te stellen. Dat waren Albert, Baudouin, Sven en ik.

Het echte startschot werd gegeven toen ik tegen de architect Koen zei dat we open zouden gaan in september. Dit had als reden dat vele verenigingen hun werkjaar starten in die maand. Het is ons dan ook gelukt op te starten, ook al stonden we nog te schilderen en te stofzuigen terwijl de eerste mensen toekwamen.

Er werd een naam en een bestuur gekozen. Direct kregen we een stormvloed van aanvragen voor het gebruik van de zalen. Hierdoor werd bijna mijn bed naar hier verhuisd.

Na de opening leek het ons nodig om een beheerder aan te stellen. Dit werd en is nog altijd onze lieftallige Claudine. Claudine, bedankt om al die jaren aan ons zijde te staan. 

Zoals altijd heb je mensen die komen en gaan. Dus ook bij het stadsbestuur en de jeugddienst was dit het geval. Toch wil ik iemand van de jeugddienst extra bedanken. Ze zal wel een paar keer gepuft hebben toen ze telefoon kreeg van ons, maar ook al die jaren is ze ons trouw gebleven. Bedankt Nathalie.  Ook op Ine mogen we leunen bij de hulp van het beheer van de zaal.

In ons bestuur zitten we ook niet stil. Sven verlaat ons om te trouwen en een gezin op te bouwen. Baudouin heeft ons ook verlaten. Pascale die onze eerste website heeft helpen maken. En mijn goede vriend Albert. Bedankt dat jullie veel van mijn taken al die jaren hebben overgenomen.

Maar ook Bertrand, Willy en Roland, zonder jullie zou OCO ook niet draaien. Bedank hiervoor.

Persoonlijk heb ik dit jaar een heel erg zware periode meegemaakt. Bedankt dat ik op jullie steun kon en kan rekenen. Zeker mijn bestuur en Claudine die hier veel voor mij hebben opgevangen.

Er zijn ook een aantal praktische wijzigingen ivm geluid en muziek. Ook kan ik u vertellen dat we een paar kinderstoelen gaan aankopen.

Tenslotte wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie vertrouwen in mij als voorzitter van OCO.

Laten we daarom samen toasten en genieten van de vriendschap en dit gezellig samenzijn.

Santé
Integrale openingstoespraak van de voorzitter.
Na de toespraak van de voorzitter werd ook door schepen van de Stad Gent, mevr. Martine De Regge, een korte terugblik geschetst over het ontstaan van OCO en de doelstellingen van een ontmoetingscentrum onder beheer van de dienst "Jeugd" van de Stad Gent.

Toen werd het glas geheven en kon de receptie starten. De weergoden waren ons goed gezind en vergezeld op de tonen van "De Vette Pistons" werd menig cavaatje en/of pintje gedegusteerd.

Deze pagina werd laatst gewijzigd op:
ONTMOETINGSCENTRUM
OOSTAKKER
Copyright © 2006 - 2021 : OC Oostakker vzw
Alle rechten voorbehouden.
De webmaster
Welkom op de site van:
Ontmoetingscentrum Oostakker
om